Update

Lieve volgers,

Zoals jullie vandaag misschien wel gemerkt hebben hadden we een beperkte live stream. Facebook heeft wat wijzigingen aangebracht waardoor lifestream met een laptop erg lastig wordt. Na een uur stoeien met programma’s downloaden hebben we het opgeheven. Met de telefoon was het wel mogelijk maar zonder geluid en vaak vastlopen.

Vandaag met opstarten wat tijd kwijt geweest maar om 12h dan toch echt begonnen.
In de ochtend een briefing gehad met alle dierenartsen. Nog wat theorie doorgenomen en knopen geoefend op een flesje water. Zo konden we goed voorbereid aan de slag.

Begonnen met reuen zodat de jonge dierenartsen erin konden komen en de ervaren dierenartsen hun skils konden beoordelen. We hebben snelle leerlingen dit keer.

Helaas ook nu weer veel honden met slechte gebitten. Natuurlijk laten we die niet wakker worden voordat ze daaraan geholpen zijn.
Een castratie hebben we zo klaar maar met een gebit kun je zomaar een half uur tot een uur langer bezig zijn. Maar ondanks dat we hier zijn om zoveel mogelijk honden te castreren nemen wij ook echt de tijd om pijnlijke gebitten te behandelen.

1 hondje was helemaal vervilt, de vacht zat strak op zijn huidje vast. De lieverd bleef gewoon kwispelen terwijl hij van zijn jas werd bevrijd. Toen alles eraf was hebben we m maar snel een truitje aan gedaan.

Halverwege de middag kwam er iemand een hondje brengen wat helemaal vermagerd, uitgedroogd en sterk onderkoeld was. Nog maar nauwelijks bij bewustzijn.
Met infusen en veel TLC ( tender love and care) hebben we er weer wat leven in gekregen. Hopelijk is de bloederige diarree geen Parvo en knapt ie weer helemaal op. We hebben m Bambie genoemd.

Vandaag 26 honden geholpen. Hopelijk kunnen we morgen weer op tijd aan de slag. Op het moment regent het namelijk en daardoor ligt voor de verandering de stroom er weer uit. We zullen zien of morgen alles weer werkt dan kunnen wij namelijk ook werken. Tenslotte zijn we daarom hier.

Vanmiddag scheen de zon nog, daar hebben we tussen de bedrijven door nog heerlijk van genoten.

Geef een reactie