Update dag 4 @ SCOOBY

Lieve volgers,

Vandaag een late update. Het was een lange en productieve dag. Gelukkig een goed aanbod van honden. Buiten de castraties en sterilisaties hebben we ook een paar wonden en navelbreuken gedaan. En het nodige tandenwerk natuurlijk.

Ondertussen zijn onze studenten al veel verder in hun vaardigheden. Sanne is al solo en Anniek en Marjolein zijn bijna solo. Met solo bedoelen we dat ze zelfstandig zonder onze toezicht een teef kunnen steriliseren.

Een deel van de honden van vandaag kwam van een ander asiel uit Zamorra een bus vol met 15 reuen. Morgen mogen ze weer terug.
Een ander deel was een hele angstige groep honden welke in beslag genomen zijn bij een hoarder. Deze honden konden we niet wakker laten worden in onze uitslaap ruimte. Dat zou veel te stressvol zijn voor ze. Dus brachten we ze met een karretje slapend terug naar hun paddock.

Gelukkig kwam vandaag de elektricien. We hebben 5 operatie tafels maar tot vanavond hadden we maar 3 operatie lampen. Zonder lamp kunnen de ervaren dierenartsen nog wel een reu castreren maar voor een teef heb je toch echt een operatielamp nodig. Dat vertraagd ons tempo, zeker als de jonge dames solo gaan. Vanaf morgen hebben we dus 4 lampen!

Bambi gaat iedere dag een beetje vooruit. Vandaag heeft ze zowaar een sprintje getrokken met een bokkensprongetje. Ze heeft nog wel diarree maar is een stuk vrolijker.

Om 22:30h zaten we aan ons avond eten daarna nog de ok gedweild en de honden in de uitslaapruimte uitgelaten en water gegeven.

Nu met een wijntje een stukje vijgenbrood en blauwe kaas lekker voor de houtkachel.
Onze catering is overigens top! Ze koken heerlijk en zorgen voor lekkere hapjes tijdens de dag. We twijfelen zelfs of we deze week wel uit eten willen want ze koken zo lekker.

Morgen om 07:30h gaat de wekker weer en hopen we weer net zo’n volle, lange en productieve dag te hebben als vandaag.

Lees jij ook zo graag onze updates? Wordt dan teaming lid. Dan weten we zeker dat we ons werk kunnen voortzetten en uitbreiden.
https://www.teaming.net/vehra

Geef een reactie