Update dag 5 @ SCOOBY

We konden snel van start vanochtend. Veel aanvoer van honden en katten. De vaart zat er goed in totdat 2 honden bijna tegelijkertijd. Een bloeding kregen tijdens de operatie. Dat is goed op te lossen maar het kost veel tijd en frustratie.

Hoe kan dat zo’n bloeding? Bij een sterilisatie en castratie worden de eierstokken en testikels verwijderd. Je kan het vergelijken met loodgieterswerk. Als je een verwarming weghaalt dan moet je zorgen dat de watertoevoer en afvoer goed afgesloten zijn. Zo gaat dat ook met bloedvaten. Het afsluiten van die bloedvaten gaat door een draad eromheen te slaan en heel strak aan te trekken en vast te knopen. Nu zit er soms veel vet rond een bloedvat waardoor het kan gebeuren dat het touwtje niet strak genoeg is aangetrokken. Na het afknippen verdwijnt het uiteinde in de diepte tussen de darmen en is het nog moeilijk terug te vinden. Dat maakt het terugvinden en verhelpen van de bloeding tot een lastig klusje.

Al met al wel heel leerzaam voor onze jonge dierenartsen. Want het oplossen van een complicatie is iets wat je graag een keer onder begeleiding doet.

Buiten de castraties en sterilisaties hebben we vandaag ook een staartamputatie gedaan en grote wond geopereerd.

We hadden vandaag ook een triest moment. De afgelopen dagen hadden we iedere avond Bruce bij ons in de slaap/ eetruimte tijdens het eten en de borrel. Bruce het kleine langharige hondje wat wij geschoren hebben. Hij zou misschien door een vriendin van Patty geadopteerd worden. Om te kijken wat zijn karakter was liep hij ‘s avonds bij ons in de ruimte rond. Hij was wat overdonderd met al die aandacht maar verder deed ie het prima.

Vanochtend ging hij terug naar zijn paddock met andere kleine hondjes. Vanmiddag werd hij in shock binnen gebracht door de dierenarts van Scooby. Hij was in de paddock door de andere hondjes aangevallen. Hij had geen uitwendige verwondingen behalve kneuzingen. We hebben alles gedaan om hem te redden maar helaas is hij toch overleden.

We waren er allemaal verdrietig onder, het was zo’ n leuk, lief en vrolijk kereltje. Patty haar vriendin en haar man waren ook heel verdrietig. Zij hadden zich al helemaal verheugd op zijn komst en plannen gemaakt voor hem. Bizar hoe snel je je aan een hondje kan hechten. Hier maar ook op afstand.

Gelukkig gaat het goed met Bambi. Zij is de vrolijke noot bij ons in de operatie kamer

Wij hebben vandaag tot 22h doorgewerkt. Een lange productieve dag met een zwart randje.
Heel veel dieren geholpen zodat ze geadopteerd kunnen worden en helaas 1 verloren.

Geef een reactie